MASTER KETTLEBELL INSTRUCTOR

OVERLOAD CERTIFICATION PROGRAM 

De Kettlebell, ook wel ‘Girya’ genoemd, wordt vaak bestempeld als ’s werelds enige ‘draagbare Total Gym’. Dankzij de enorm hoge intensiteit maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer te trainen.

De Kettlebell training is een korte maar explosieve training en heeft een zeer grote en positieve impact op het gehele lichaam. Het is DE trainingsmethode bij uitstek om, dankzij de enorme vetverbranding die tot stand komt, razendsnel je ‘looks’ te verbeteren.
Het resultaat op het gebied van o.a. afslanken, het vergroten van kracht en het opbouwen van zowel conditie als spiermassa is namelijk enorm. Kettlebell training is dan ook een ware ‘Body Composition Workout’.

Wat is een ‘Kettlebell’; een stukje geschiedenis.
De Kettlebell is een traditioneel Russische trainingstool. Het ziet eruit als een metalen kanonskogel met een handvat. Het is het ultieme trainingsapparaat voor fysieke training.
De Kettlebell heeft een lange geschiedenis. De naam verscheen voor het eerst in het Russische woordenboek in 1704. De mensen die met de Kettlebells trainden werden ‘Gireviks’ genoemd.

Met name in Rusland, maar sinds enkele jaren ook in de rest van de wereld, trainen speciale eenheden van het leger en politie met Kettlebells. De Russische speciale eenheden danken veel van hun kracht, explosiviteit en extreme uithoudingsvermogen aan het trainen met Kettlebells.

Overload Worldwide™ organiseert jaarlijks de tweedaagse Kettlebell opleiding tot ‘Certified Master Kettlebell Instructor’. Deze opleiding is inclusief een lunchbuffet op beide dagen, een diner op de vrijdagavond en de opleidingsmanual.

Enige kennis van de diverse Kettlebell technieken is een pre bij deelname aan de deze opleiding! Oftewel, het is noodzakelijk dat de oefeningen en technieken reeds bekend zijn en dat je goed getraind bent in de Snatch. (zie Snatchtest vereisten)

Mocht je nog geen enkele Kettlebell ervaring hebben dan adviseren wij om eerst de 3 workshops te doorlopen. (zie de workshop informatie op www.Kettlebell.nl)

 

Onderwerpen Master Kettlebell Instructor:

 • Alle essentiële en gevorderde Kettlebell technieken
 • Training i.p.v. entert(r)aining
 • Instant Muscle Enhancement Techniques
 • Movement Preparation
 • Movement Screening
 • Functioneel en doelgericht schema’s maken
 • Technisch correct en doelgericht training geven
 • Trainen met blessures en beperkingen
 • Perfectioneren techniek
 • Safety
 • Snatch Test
 • En nog veel meer…

Beschikbaarheid & boeken

Bekijk voor de beschikbaarheid, data en prijzen in ons online boekingssysteem.

“….that is why we do not give menus, standard programs etc. We want to encourage the individual to exercise and expand their awareness, which will enable them to properly care for themselves and others.”

OVERLOAD WORLDWIDE

 

Overload Worldwide staat al sinds 2008 voor kennis, kwaliteit en resultaat en is inmiddels DÉ kwaliteitsstandaard in de wereld van fysieke training, blessure behandeling en voeding & gezondheid.

"We are doing today what others will be doing tomorrow."

OVERLOAD WORLDWIDE
ERVARINGEN DEELNEMERS