1) Hoe heb je het Obese traject en de samenwerking met jouw kandidaat ervaren?

Het was een leerzaam en intensief traject. Een absolute ‘must’ was het samenstellen van een eetpatroon en een nieuwe levensstijl dat ook op langere termijn haalbaar zou blijven. Het moest een traject worden dat duurzaam zou zijn voor Arthur.

 

2) Wat heeft je het meest verrast of heeft de meeste indruk op je gemaakt gedurende het traject?

De grote impact van een ogenschijnlijk klein aspect! Voor mijn kandidaat Arthur bleek bijvoorbeeld al snel dat regelmaat en slaap van doorslaggevend belang waren om goede resultaten te behalen.

 

3) Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt doorgevoerd in je aanpak en trainingen bij deze kandidaat? (t.o.v. wat je normaal met je andere klanten doet)

De trainingen die ik met Artur heb gedaan waren met name gericht op cardiovasculaire prikkels in de vorm van circuit training. Daar waar vaak de focus dient te liggen op meer krachttraining zorgde krachttraining bij Arthur voor meer waterretentie (vocht vasthouden). Weliswaar waterretentie in de spieren, maar de gewichtstoename die dat tot gevolg had werkte erg demotiverend voor Arthur.

 

4) Welke rol hebben de opleidingen van Overload gespeeld tijdens het traject?

Overload heeft mij een toolbox gegeven waarmee ik op ieder moment kan inspelen op de behoefte van de klant en de situatie van dat moment. Hiermee kan ik de gewenste resultaten te bereiken.

 

5) Wat heb je zelf geleerd door het gehele Obese traject?

Dat er, met name bij deze doelgroep, naast de fysieke problemen ook veel psychische problemen spelen. Het is mij heel duidelijk geworden dat het van groot belang is om daar niet aan voorbij te gaan en ook die problemen goed te bespreken om te voorkomen dat de kandidaten terugvallen in oude patronen. Je moet vooral eerlijk durven zijn en spiegelen.

 

6) Hoe zie je de verdere voortgang met jouw kandidaat nu de uitzendingen afgelopen zijn?

Arthur en ik zullen 1x per week samen blijven trainen om het traject te vervolgen. Iedere vrijdag blijft Arthur zijn gewicht aan mij doorgeven zodat ik vinger aan de pols kan houden en zonodig spreken wij af. Arthur weet dat hij altijd bij mij terecht kan met vragen.

Ruben Loman
FoxGym
Nikkelstraat 43,
3067 GR Rotterdam

Tel: 06-21583305
arthurdebone@gmail.com

 https://fox-gym.com

Weetjes over visolie

Uit bloedonderzoek blijkt dat ongeveer 85 procent van de mensen een tekort aan omega-3 heeft. Dit is zorgelijk en is dan ook een goede reden om visolie te supplementeren.

Trainer Hans vd Perk over zijn Obese kandidaat Michael | Obese seizoen 2018-2019 – RTL 4

1) Hoe heb je het Obese traject en de samenwerking met jouw kandidaat ervaren? Het was een intensief en uitdagend traject. Toch een onbekend iets waar je in stapt. Ten eerste omdat het iets voor tv is en daarnaast omdat ik ook niet eerder met iemand had gewerkt die...