Master Kettlebell Instructor Opleiding

Specialties

De Kettlebell, ook wel ‘Girya’ genoemd, wordt vaak bestempeld als ’s werelds enige ‘draagbare Total Gym’. Dankzij de enorm hoge intensiteit maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer te trainen.

De Kettlebell training is een korte maar explosieve training en heeft een zeer grote en positieve impact op het gehele lichaam. Het is DE trainingsmethode bij uitstek om, dankzij de enorme vetverbranding die tot stand komt, razendsnel je ‘looks’ te verbeteren.
Het resultaat op het gebied van o.a. afslanken, het vergroten van kracht en het opbouwen van zowel conditie als spiermassa is namelijk enorm.
Kettlebell training is dan ook een ware ‘Body Composition Workout’.

Wat is een ‘Kettlebell’; een stukje geschiedenis.
De Kettlebell is een traditioneel Russische trainingstool. Het ziet eruit als een metalen kanonskogel met een handvat. Het is het ultieme trainingsapparaat voor fysieke training.
De Kettlebell heeft een lange geschiedenis. De naam verscheen voor het eerst in het Russische woordenboek in 1704. De mensen die met de Kettlebells trainden werden ‘Gireviks’ genoemd.

Met name in Rusland, maar sinds enkele jaren ook in de rest van de wereld, trainen speciale eenheden van het leger en politie met Kettlebells. De Russische speciale eenheden danken veel van hun kracht, explosiviteit en extreme uithoudingsvermogen aan het trainen met Kettlebells.

Overload Worldwide™ organiseert jaarlijks de tweedaagse Kettlebell opleiding tot ‘Certified Master Kettlebell Instructor’. Deze opleiding is inclusief een lunchbuffet op beide dagen, een diner op de vrijdagavond en de opleidingsmanual.

Enige kennis van de diverse Kettlebell technieken is een pre bij deelname aan de deze opleiding! Oftewel, het is noodzakelijk dat de oefeningen en technieken reeds bekend zijn en dat je goed getraind bent in de Snatch. (zie Snatchtest vereisten)

Mocht je nog geen enkele Kettlebell ervaring hebben dan adviseren wij om eerst de 3 workshops te doorlopen. (zie de workshop informatie op www.Kettlebell.nl) 


Onderwerpen Master Kettlebell Instructor:

• Alle essentiële en gevorderde Kettlebell technieken
• Training i.p.v. entert(r)aining
• Instant Muscle Enhancement Techniques
• Movement Preparation
• Movement Screening
• Functioneel en doelgericht schema’s maken
• Technisch correct en doelgericht training geven
• Trainen met blessures en beperkingen
• Perfectioneren techniek
• Safety
• Snatch Test
• En nog veel meer…

De eerste opleidingsdag van de Master Kettlebell opleiding omvat ook een avondprogramma. Die dag start om 9.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Van 12.30 - 13.30 uur is er een lunchbuffet inbegrepen en van 18.00 - 19.00 uur is er een dinerbuffet inbegrepen.

Dag 2 start eveneens om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Gedurende beide dagen is er    2x een koffie-break.

Gedurende de opleidingsdagen worden theorie en praktijk voortdurend afgewisseld. (deze module bevat geen theorie examen)

Dag 1 gaat gelijk van start met de Snatchtest aangezien de handen dan nog ongeschonden zijn. 

Van 13.00 uur - 14.00 uur op dag 2 dient er een stukje les te worden gegeven. We verzoeken je om hiervoor een proefkonijn uit te nodigen. 

Na inschrijving kun je je voorbereiden met behulp van de betreffende Pre-Study manual (zie www.overloadworldwide.nl/downloads) 

Bij aanvang van dag 1 ontvang je de studiemanual.

Wanneer het examen niet is behaald kan er binnen 3 maanden 2x kosteloos herexamen voor de snatchtest worden gedaan tijdens één van onze opleidingsdagen. Deze herexamendag kun je zelf inplannen en per mail aan ons doorgeven. Echter, van de 3 maanden termijn kan niet worden afgeweken!

 

De Master Kettlebell module kost 514,- euro. Dit is inclusief een lunchbuffet op beide dagen en een dinerbuffet op dag 1.  

Lesgeld

€ 514,00

Niveau

HBO denknivo

Voorwaarden

De prijs is inclusief een lunch op beide dagen, een diner op dag 1, een studiemanual, het examen en de evt. herexamens.

Enige voorkennis van de technieken is een pre. Hiervoor adviseren wij om evt. eerst de workshops te doorlopen. (www.kettlebell.nl)
Een daadwerkelijke vooropleiding is niet vereist.

Om deel te kunnen nemen aan het examen is 100% aanwezigheid vereist.

Deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Afronding

Module certificaat na het behalen van de Snatchtest. Aan deze module is geen theorie examen verbonden.

Tijdsduur

2 volledige lesdagen; te weten dag 1 van 9.30 - 21.00 uur en dag 2 van 9.30 - ong. 16.00 uur.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe