1. Hoe heb je het Obese traject en de samenwerking met jouw kandidaat ervaren?

Het traject was intensief en uitdagend. Mirjam en Joelle vonden het moeilijk om hun levensstijl compleet om te gooien en dag in dag uit gedisciplineerd aan het werk te gaan. Hierdoor werd de voortgang soms belemmerd en ging er kostbare tijd verloren om aan de kilo’s te werken.

 

2. Wat heeft je het meest verrast of heeft de meeste indruk op je gemaakt gedurende het traject?

Tijdens het traject heeft het mij vooral verrast hoe Mirjam maar bleef doorzetten ondanks de tegenslagen met haar knieproblemen. Ondanks deze frustrerende blessure bleef ze er voor gaan!

 

3. Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt doorgevoerd in je aanpak en trainingen bij deze kandidaat?  (t.o.v. wat je normaal met je andere klanten doet)

De grootste veranderingen die ik tijdens het traject heb doorgevoerd is het constant checken van wat de kandidaten thuis aten. Ik heb ze foto’s van het eten laten maken en steeds om verantwoording gevraagd over de gemaakte keuzes. Dus vooral proberen om niets aan het toeval over te laten en er boven op te zitten.

 

4. Welke rol hebben de opleidingen van Overload gespeeld tijdens het traject?

De opleidingen van Overload hebben een solide basis gelegd in de manier van trainen en keuzes maken. Wanneer ga je met iemand wat doen zodat diegene dichter bij zijn of haar doel komt. Ga je iemand compleet afmatten (dit kan iedere trainer), of ga je specifiek werken aan iets wat direct aan het gestelde einddoel bijdraagt? Overload leert je om na te denken over ‘waarom en wanneer je wàt doet’ in plaats van simpelweg een standaard methode of protocol te hanteren dat je hebt geleerd.

 

5. Wat heb je zelf geleerd door het gehele Obese traject?

Ik heb geleerd dat intrinsieke motivatie de basis is van het resultaat. Als je ècht iets wilt dan kun je het bereiken, niet wanneer je het doet omdat anderen het van je verwachten. Je resultaat is dus grotendeels je eigen verantwoording. Als trainer kun je motiveren en iemand er doorheen slepen, maar alle inzet en kundigheid van de trainer heeft alleen effect wanneer de deelnemer er voor open staat.

 

6. Hoe zie je de verdere voortgang met jouw kandidaat nu de uitzendingen afgelopen zijn?

Mirjam en Joelle hebben geleerd wat ze moeten doen om gezond te leven. Om niet langer ‘weinig te gaan eten, honger te lijden en daardoor af te vallen’ maar door een gezond voedingspatroon aan te wennen dat vol te houden is en dat te combineren met voldoende beweging.

Het is nu aan hun de taak om hier een levensstijl van te maken en dit dag in dag uit te blijven doen. Als ze dit gaan doen gaan ze ook de resterende overtollige kilo’s nog verliezen en zal hun gezondheid blijven verbeteren. Helaas slaagt 95% van de mensen die willen afvallen hier niet in. Door de basis die Mirjam en Joelle tijdens dit traject hebben geleerd geloof ik dat zij bij de 5% kunnen gaan horen die dit wel lukt.

Adam van Buuren
Hofsingel 35
3155 AL Maasland
Tel: 06 – 27 909 550

Tel: 06 20396031
 info@snelherstel.nu

http://www.snelherstel.nu