1) Hoe heb je het obese traject en de samenwerking met jouw kandidaat ervaren?

Uitdagend en stressvol, maar vooral ook heel leerzaam! Het zó intensief begeleiden van iemand met obesitas, en van zo dichtbij meemaken wat dat betekent en hoe hoog de verwachtingen zijn, heeft veel verschillende emoties met zich meegebracht.

Terugkijkend op de afgelopen periode, hebben Annet en ik ons door heel veel verschillende ‘fases’ heen geworsteld. En elke fase had zijn positieve en negatieve kanten. Als personal trainer investeer je in meer facetten dan alleen in de personal trainingen.

Je legt je kandidaat ‘onder een vergrootglas’ om zoveel mogelijk van hem of haar (in dit geval van Annet) te weten te komen. Onze band werd hierdoor zeer hecht; we zijn beste “maatjes” geworden! Soms kun je elkaar wel wat aan doen, maar uiteindelijk konden er we altijd weer samen om lachen.

 

2) Wat heeft je het meest verrast of heeft de meeste indruk op je gemaakt gedurende het traject?

Het doorzettingsvermogen van Annet! Wat een ‘Powervrouw’! Houdt alle ballen hoog in haar leven; het verzorgen van 3 kinderen in combinatie met een drukke baan. Aan het eind van elke dag eerst, samen met haar man Marco, alvast koken voor de dag erop. Daarnaast dagelijks trainen en bezig zijn met verschillende technieken om bepaalde systemen in het lichaam ‘aan te zetten’ om het einddoel te kunnen behalen. Ook haar positieve- en sterke mindset heeft echt indruk op mij gemaakt. Gedurende het gehele traject maar vooral tijdens de tegenslagen die voorbij kwamen.

 

3) Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt doorgevoerd in je aanpak en trainingen bij deze kandidaat? (t.o.v. wat je normaal met je andere klanten doet)

Veel meer controleren, corrigeren, complimenteren & coaching. Annet en ik hadden dagelijks, de hele dag door, communicatie. We bespraken alles wat te maken had met – of van invloed kon zijn op haar einddoel. Door constant door te vragen, over wat ze gegeten had, hoe ze geslapen had, of ze haar supplementen had genomen, hoe haar eigen trainingen waren gegaan, etc. creëerde ik een beeld van hoe haar dagelijkse routine verliep. In mijn ’normale’ aanpak ga ik hier allemaal minder diep op in, maar iemand met obesitas is niet voor niks obese. Zo iemand heeft in mijn ogen meer begeleiding en (mentale)coaching nodig.

Ik wilde van Annet alles weten! Haar persoonlijkheid leren kennen. Want waarom ziet ze er uit zoals ze er uit ziet? Wat was haar intrinsieke motivatie om uiteindelijk toch aan dit programma mee te doen? Hierdoor ga je als trainer beter snappen met wat voor kandidaat je te maken hebt. Dit kon ik goed gebruiken om haar op de juiste manier te begeleiden; een manier die zij prettig vond en zonder dat het ten koste zou gaan van haar einddoel.

 

4) Welke rol hebben de opleidingen van Overload gespeeld tijdens het traject?

Ik omschrijf het altijd als volgt: het is als een kamer vol met kennis die ik in de praktijk toepas als personal trainer. Toen ik kennis maakte met Overload ging er een nieuwe deur voor me open en keek in ineens uit over over een heel nieuw dorp.

Overload opleidingen hebben niet alleen invloed op de fysieke aspecten maar ook op alles er omheen. Denk hierbij aan fysieke training, voeding en suppletie gebruik, slaap, hormonale balans, etc. Voor alles is een juiste tijd en plaats en een moment waarop een bepaald aspect voor die persoon kan werken. Gedurende de verschillende ‘fases’ die ik met Annet doorliep kon ik steeds weer verschillende ’tools’ op Annet toepassen zodat ze progressie bleef behouden. Zonder deze kennis waren deze resultaten bij lange na niet behaald.

 

 

5) Wat heb je zelf geleerd door het gehele Obese traject?

Blijf altijd heel duidelijk en doe geen aannames; ga er niet zomaar vanuit dat je client wel weet wat haar te doen staat en het wel weet en snapt na het één keer te hebben uitgelegd. Blijf de stof die je je cliënten meegeeft herhalen en blijf vragen stellen! Op deze manier kun je constant blijven peilen waar ze op dat moment staan qua kennis, voeding, training, etc.

 

 

6) Hoe zie je de verdere voortgang met jouw kandidaat nu de uitzendingen afgelopen zijn?

Annet zal zelfstandig aan de slag gaan met haar voeding, training en nieuwe levensstijl. Dit echter wel onder mijn begeleiding. We zullen elkaar 1x per maand zien voor een meting en evaluatie. Het uiteindelijke doel dat zij zelf voor ogen heeft heeft ze nog niet behaald maar wil ze zelf zeker nog graag gaan bereiken! Om die reden zal de begeleiding en communicatie intensief blijven om zo progressie te blijven behalen.

InTension Health Club Scheveningen
Jelle de Roode – Personal Training
Marcelisstraat 200
2586 RZ Den Haag

Tel: 06-17435387
jellederoode@hotmail.com